inrichting

Heb je een nieuwe woning laten bouwen, of betrek je de woning die je pasgeleden hebt gekocht? Dan ben je jezelf ongetwijfeld aan het oriënteren op een efficiënte invulling van diverse ruimtes in huis. Logisch, want je wilt een goede combinatie van ruimte en de mooiste meubels voor je nieuwe stekje. Hoe zorg je voor ruimte én gemak in huis? 

Neem niet te veel spullen mee 

Om een woning zo gezellig mogelijk te maken, hebben we nogal eens de neiging om zoveel mogelijk spullen mee te nemen. Het resultaat is misschien een knusse woonkamer of intieme slaapkamer, maar op den duur is het goed mogelijk dat je jezelf gaat ergeren aan het gebrek aan ruimte. Het is daarom verstandig om veel op te ruimen, en dan hebben we het niet over de tijdschriften van vorige week, maar over spullen die veel ruimte innemen in je kamer. Door het overbodige weg te gooien, kies je voor minimalisatie en een efficiënte invulling van je huis.  

verhuizen

Passen en meten van meubilair 

Meubels zijn onmisbaar in elke ruimte van het huis, en anderzijds nemen ze veel van je ruimte in. In de woonkamer is dit de bank of eettafel, terwijl je in de slaapkamer moet passen en meten met kasten en het bed. Ga je op bezoek bij de meubelboulevard? Neem je meetlint mee, en zorg dat je meer dan voldoende ruimte overhoudt in elke ruimte van je huis. De knusse sfeer ontstaat vanzelf.

meubels verhuizen

Stopcontacten en schakelaars 

Tot slot nog de stopcontacten en schakelaars in je nieuwe woning: waar ga je ze plaatsen? Een stopcontact kan je laag bij de grond plaatsen, of juist ter hoogte van je hand. Door een stopcontact laag te plaatsen, neemt deze geen ruimte in beslag en blijft de muur ‘clean’. Bij een schakelaar is ‘gemak’ een belangrijke factor. Verdeel de schakelaars evenredig over de ruimte van je kamer, en ga voor een functionele invulling. 

 

Comments zijn uitgeschakeld.